Rimano Glet: pașii corecți pentru pereții perfecți

Rimano

Rimano Glet este un glet fin de ipsos alb pentru finisaje interioare, uşor de şlefuit. Dacă vrei să te alegi cu niște pereți perfecți, urmează pașii de mai jos:

 

1. Pregăteşte peretele.

Suprafaţa suport trebuie să fie stabilă, curată, fără praf, fără urme de ulei, uscată şi protejată de umiditate şi căldură excesivă

ŞTIAI CĂ: Suprafeţele cu absorbţie mare (cărămidă, BCA) – trebuie udate abundent sau amorsate înainte de aplicarea produsului?

 

SUGESTIA RIMANO: Folosește grundul universal de profunzime Weber GR100.


2. Pregăteşte vasele şi uneltele.

ŞTIAI CĂ: Ipsosul pulbere sau întărit pe unelte, vase, precum şi alte impurităţi scurtează timpul de lucru al produsului? 

 

SUGESTIA RIMANO: Foloseşte vase şi unelte curate!

 

3. Adaugă 12 litri de apă în recipient.

SUGESTIA RIMANO: Foloseşte apă curată la temperatura ambientală, în caz contrar există riscul reducerii timpului de lucru – pasta se întăreşte mai repede decât ţi-ai dori.


4. Presară 20 de kg de Rimano Glet în apă

SUGESTIA RIMANO: Dacă vrei să prepari o cantitate mai mică de material, păstrează raportul de 20 kg produs Rimano Glet la 12 L apă (exemplu: dacă adaugi 6 litri apă, atunci presari 10 kg de Rimano Glet).


5. Aşteaptă 3 minute să se îmbibe pulberea cu apă.

6. Amestecă manual sau cu mixerul, o singură dată, până la obţinerea unei paşte omogene.

7. Verifică consistența.

ȘTIAI CĂ: Pasta se poate subţia cu apă?

 

SUGESTIA RIMANO: Pentru aplicarea în strat gros, fă pasta mai vâscoasă. Pentru un strat subțire, fă-o mai fluidă.

 

8. Poţi să te apuci de treabă. Rimano Glet se întinde cu ușurință folosind fierul de glet. Se poate aplica în straturi succesive, ud pe ud.

ȘTIAI CĂ: Rimano Glet se aplică în straturi de grosimi de până la 2 mm? Timpul de lucru al produsului este de 70 de minute.

 

 

SUGESTIA RIMANO: Rimano Glet se poate folosi pe betonul neted doar după aplicarea unui grund pentru îmbunătățirea aderenței. Pentru rezultate excelente, aplică Rimano Glet peste tencuiala Rimano Top.

 


 

9. Dacă tu consideri că este nevoie, şlefuieşte uşor suprafaţa uscată la aproximativ 24 de ore de la aplicare.


10. Nu uita să te bucuri de rezultat și...să ne inviți să-ți admirăm munca: fotografiază pereții lucrați cu Rimano Glet și postează imaginea în contul tău Club Rigips. Meștere, spor să ai!