Rimano Bianco: pașii corecți pentru pereții perfecți

Rimano

Rimano Bianco este un glet de ipsos alb pentru finisaje interioare, cu aplicare manuală în grosimi de până la 3mm. Dacă vrei să te alegi cu niște pereți perfecți, urmează pașii de mai jos:

 

1. Pregăteşte peretele

Suprafaţa suport trebuie să fie curată, fără praf, fără urme de ulei, neîngheţată, uscată şi protejată de umiditate excesivă

 

ŞTIAI CĂ: Suprafeţele suport absorbante (ex: cărămidă) se udă abundent sau se amorsează?

 

 

SUGESTIA RIMANO: Folosește grundul universal de profunzime WEBER GR100.

 

2. Pregăteşte vasele şi uneltele

ŞTIAI CĂ: Ipsosul pulbere sau întărit pe unelte, vase, precum şi alte impurităţi scurtează timpul de lucru al produsului? 

 

SUGESTIA RIMANO: Folosește vase și unelte curate.

 

3.Toarnă 10 litri de apă în recipient

 

SUGESTIA RIMANO: Foloseşte apă curată la temperatura ambientală, în caz contrar există riscul reducerii timpului de lucru – pasta se întăreşte mai repede decât ţi-ai dori.

 

 

4. Presară 20 kg de pulbere Rimano Bianco în apă

 

SUGESTIA RIMANO: Dacă vrei să prepari o cantitate mai mică de material, păstrează raportul de "1 la 2" - la 5 litri de apă, folosește 10 kg de Rimano Bianco.

 

 

5. Aşteaptă 3 minute să se îmbibe pulberea cu apă

 

 

6. Amestecă manual sau cu mixerul, o singură dată, până la obţinerea unei paste omogene

 

 

7. Verifică consistența

ȘTIAI CĂ: Pasta se poate subţia cu apă? 

 

SUGESTIA RIMANO: Pentru aplicarea în strat gros, se lucrează mai uşor cu o pastă vâscoasă, iar pentru aplicare în strat mai subţire se lucrează mai uşor cu o pastă mai fluidă.

 

8. Poţi să te apuci de treabă. Îţi recomandăm să faci aplicarea manual, într-un strat sau în straturi succesive, până ce obţii o suprafaţă netedă şi plană, de culoare albă.

ŞTIAI CĂ: Rimano Bianco se aplică în straturi de grosimi de la 1 la 5 mm? Timpul de lucru al produsului este de 45 de minute.

 

 

SUGESTIA RIMANO: Pentru rezultate surprinzător de bune, aplică materialul în două straturi. Poţi da al doilea strat după 10-15 minute de la aplicarea primului. 
Atenție: Dacă primul strat de încărcare este foarte uscat, fiind aplicat cu câteva zile înainte, trebuie să uzi suprafaţa pentru a crea aderenţa pentru stratul de finisare.

 

9. După 24 de ore de la aplicare, şlefuieşte foarte uşor suprafaţa

 

SUGESTIA RIMANO: Dupa ce suprafaţa s-a întărit şi uscat complet și ai șlefuit-o, ea devine un suport perfect pentru aplicarea finisajului final. Pentru pereții lucrați cu Rimano Bianco, îți recomandăm finisajul cu Rimano Top

 

10. Nu uita să te bucuri de rezultat și ...să ne inviți să-ți admirăm munca: fotografiază pereții lucrați cu Rimano Bianco și postează imaginea în contul tău Club Rigips! Spor să ai!