Banda de etanșare. Rolul și importanța acesteia

Gips-carton

Sigur îți sună familiar și îți spune ceva banda de etanșare – poate pentru că o folosești ori pentru că i-ai auzit pe alții că o folosesc. Sau că ai asistat cel puțin o dată la o dispută legată de întrebuințarea ei. Dacă-i importantă?

E musai să o folosești, meștere!

Poți folosi banda de etanșare în detalii de montaj la îmbinarea profilelor metalice ale structurilor de gips carton și părțile masive ale construcției. Mai exact, aceasta se aplică sub partea profilelor metalice care vine în contact cu părțile masive ale construcției (fie că ne referim la pardoseală, planșeu sau chiar la pereți).

Banda de etanșare este ca o garnitură de cauciuc, care se pune exact pe talpa profilului.

În concordanţă cu instrucţiunile furnizorului sistemului, poți să dispui banda de etanşare pe toată suprafaţa contactului elementului suport cu elementul de care se prinde, cum ar fi de-a lungul profilelor UD, prinse de tavanul structural. Banda va fi îmbinată cap la cap şi se va lipi de elementul portant şi profile de-a lungul lor, fără goluri vizibile între bandă, profil şi bază.

Banda de etanșare are rolul de a impiedica sunetul să se propage, diminuează vibrațiile și împiedică pătrunderea prafului. Altfel spus, banda ajută la îmbunătățirea rezistenței acustice. În plus, banda de etașare are și rolul de a hidroizola profilul metalic de condensul datorat diferenței de temperatură dintre profilul metalic și perete.

Banda de etanșare este din polietilenă expandată, are o grosime de 3 mm și lățimi corespondente profilelor metalice din tabla zincată Rigiprofil (0.6 mm grosime) care alcatuiesc structura montajelor din panouri de gips carton.

Observație: Lățimea benzilor de etanșare este de 30, 50, 70 si 95 mm.