Avantajele utilizării plăcilor din gips-carton Rigips®

Gips-carton

Meștere, dacă un beneficiar te întreabă dacă îi recomanzi sau nu utilizarea plăcilor de gips-carton, poți spune din toată inima. Și vă și argumentăm de ce.

Întâi de toate, plăcile din gips-carton prezintă componenta de bază în amenajările interioare. Ce înseamnă asta? Că toți le iau în calcul, toată lumea le folosește, arhitecții le recomandă ș.a.

 

Ce trebuie să știi legat de componența plăcile din gips-carton: ele sunt realizate din ipsos şi un carton special, deosebit de rezistent.

Acestea se fabrică:

  • în varianta de bază
  • tratate:

            - pentru a rezista în condiţii de umiditate sporită

            - în scopul obţinerii unei rezistenţe superioare la incendiu a construcţiei

            - în scopul obţinerii unui nivel ridicat de izolare fonică.

 

Asta nu e tot. Iată câteva avantaje ale plăcilor de gips-carton Rigips®

 

SUNT FONOIZOLANTE

 

Știi și tu prea bine că liniștea, una dintre componentele confortului, este un “subiect problema” cand vine vorba de clădirile rezidențiale.

Sistemele din gips-carton Rigips oferă o fonoizolaţie foarte bună. Compartimentarile formate din două plăci elastice, un strat de aer şi straturile izolante din fibre minerale absorb energia sunetului. De exemplu, placa Rigips Fonic reduce cu până la 60% disconfortul sonor.

 

SUNT REZISTENTE

De structurile gips-carton Rigips pot fi prinse obiecte în perfectă siguranţă. În funcţie de tip şi de greutate, sunt puse la dispoziţie cârlige şi dibluri de diferite forme. Sarcinile mari pot fi fixate durabil prin măsuri constructive simple.

Ce inseamna asta mai exact? Beneficiarul își poate agăța mobilierul direct pe perete fără nici un fel de problemă.

 

PROTEJEAZĂ ÎMPOTRIVA UMIDITĂȚII SAU FOCULUI

 

În cazul încăperilor cu grad ridicat de umiditate sau pentru protecţie garantată împotrivă focului, plăcile de gips-carton se produc în trei variante, ce diferă în funcţie de tipul de carton utilizat şi de natura aditivilor conţinuţi în miezul de ipsos. Ele pot fi rezistente la umezeală Rigips®RBI, la foc Rigips® RF sau rezistente la foc şi umezeală Rigips® RFI.

 

AU O INFLUENȚĂ FAVORABILĂ SĂNĂTĂȚII OAMENILOR SAU INTEGRITĂȚII MEDIULUI DIN JUR

 

Mai simplu spus, nu conţin elemente radioactive, substanţe cancerigene, deşeuri toxice, rebuturi industriale ori alte elemente sau substanţe dăunătoare sănătății. În plus, sunt integral reciclabile.

 

SUNT UȘOR DE PUS ÎN OPERĂ

 

Cel mai important beneficiu adus de sistemul de construcţii interioare uşoare din gips-carton Rigips® ţine de uşurinţa cu care poate fi pus în operă. Folosirea plăcilor de gips-carton are avantaje atât pentru firma de renovări cât şi pentru proprietarul locuinţei. Folosind plăci de gips-carton pentru placarea pereţilor sau plafoanelor firma de amenajări va realiza lucrarea într-un timp mai scurt şi aceasta va fi de calitate superioară, comparativ cu îndreptarea pereţilor locuinţei prin metodele clasice, cu tencuială şi glet.

Spor să ai!